Pijnperformance

Pijnperformance


Onze visie? Iedereen zou in staat moeten zijn om fysiek optimaal te kunnen presteren in sporten en bewegen!

Ervaar je pijn met wandelen, het spelen met je kinderen of kun jij die ene sport niet meer doen die je zo leuk vind? In het pijnperformance consult gaan we met jou aan de slag om er voor te zorgen dat jij fysiek weer alles kunt doen waar jij energie van krijgt!

Tijdens een pijnperformance traject staan de pijnklachten die jou belemmeren in bewegen centraal. Eerst brengen we in kaart wat de oorzaken zijn van jouw klacht. 

Dit doen we ondersteunend met videomateriaal en een uitleg aan de hand van de anatomie, zodat je begrijpt waar je klachten vandaan komen! Dat jij begrijpt waar je klacht vandaan komt is voor ons prioriteit.

We helpen je vervolgens op weg om aan de slag te gaan met aanpakken van de oorzaken van jouw klacht.  

Naast je fysieke ongemakken kijken we naar jou als persoon en niet enkel naar je pijnklacht. In een uitgebreid intakegesprek bespreken we ook de invloed van jouw pijnklachten op je mentale gezondheid. 

Is er bijvoorbeeld sprake van bewegingsangst of kun jij niet meer doen wat je leuk vind en heb je simpelweg geen vertrouwen meer in je eigen lichaam? 

Door een holistische aanpak werken we van klacht naar kracht en laten we je optimaal bewegen en maximaal presteren!

Veelgestelde vragen


Tijdens een pijnperformance consult besteden we niet alleen aandacht aan jouw pijn, maar juist aan wat jij weer zou willen kunnen ZONDER deze pijn.  We gaan met je in gesprek over je klacht, het ontstaan en waar je in beperkt wordt door je klacht.  Vervolgens gaan we met je aan de slag om te kijken naar jouw manier van bewegen, om zo mogelijke oorzaken van je klacht in kaart te brengen. 

We zien het helaas nog veel te vaak. Mensen gaan van fysio naar fysio, van chiropractor naar dokter of worden zelfs geopereerd zonder dat ze daadwerkelijk maar ook iets verder komen. Door gebrek aan tijd in de gezondheidszorg sta jij als patiënt vaak na 25min weer buiten zonder dat er echt aandacht wordt besteed aan jou als persoon. 

Tijdens een pijnperformance consult kijken we naar het totale plaatje. We werken door middel van bewegen aan jouw pijnklachten, maar gaan ook in gesprek om de emoties, angst of overtuigingen die horen bij deze klachten te verhelpen. We nemen zorgvuldig te tijd om er voor te zorgen dat jij weer vertrouwen en geluk ervaart tijdens bewegen zodat jij kan doen wat je leuk vind!

Ons doel van het pijnperformance consult: Jou weer vertrouwen laten krijgen in je eigen lijf en zelfredzaam zijn in het pijnvrij kunnen bewegen.

Hoe we de sessies indelen is volledig afhankelijk van jouw behoefte. We kunnen kiezen om wekelijks één consult te plannen, maar 1x per maand is ook een optie. 

Éen pijnperformance consult duurt ongeveer 60-90 minuten.

Naast dat we één consult plannen. Zetten we je thuis aan de slag met verschillende manieren van bewegen om zo jouw beweeggedrag te veranderen, welke hoogst waarschijnlijk verantwoordelijk is voor jouw klacht. 

Vervolgens houden we contact via mail of whatsapp om de voortgang goed te kunnen waarborgen. 

Stond je vraag er niet tussen?
Neem contact op

Zij gingen je voor


Krhystyna
Read More
'''Dit is de tweede keer dat ik een traject volg bij Koen. Na de vorige in 2021 ben ik zelf aan de slag gegaan in de sportschool. Nu merkte dat ik last kreeg van mijn rug tijdens sommige oefeningen. Hierdoor werd het lastiger om zelf te trainen. Samen met Koen zijn we gaan kijken naar de oorzaak van mijn pijnklachten en wat ik zelf kan doen om dit te voorkomen. Binnen 6 weken is het mij niet alleen gelukt om de oorzaak te herkennen en mijn gedrag direct aan te passen maar ben ik ook een stuk sterker geworden. Hierdoor heb ik nog meer motivatie gekregen en op de juiste manier aan de slag te gaan in de sportschool.''
Wendy
Read More
“in 2022 ben ik bij Koen terecht gekomen door knie problemen. Het advies was dat ik mijn benen moest gaan trainen zodat mijn knie sterker zou gaan worden. Ik ben 1x in de week met veel plezier gaan sporten tijdens de small group training. Na enkele weken voelde ik al verbetering en nu ben ik zelfs van mijn knieklachten af. Ook ben ik een stuk fitter geworden dankzij de fijne training en begeleiding die Koen geeft.!”
Roxana
Read More
“Via via ben ik in contact gekomen met Koen, omdat ik graag meer wilde gaan sporten maar daar hulp bij zocht i.v.m. klachten rondom mijn bekken welke zich uitte in rugpijn. Koen begeleidt mij heel goed in het sterker maken van de spieren rondom mijn bekken en let erop dat ik de oefeningen goed uitvoer. Je merkt dat hij kennis heeft door zijn fysio achtergrond. Het is fijn als hij uitlegt waar bepaalde pijn vandaan komt en hoe je dat kunt oplossen. Geeft ook nog wat oefeningen voor thuis mee als je dat wenst. Leuk dat hij iedere maand een challenge heeft. Je wordt zo lekker uitgedaagd! Ben ook erg benieuwd naar de workshop over ademhaling en een ijsbad in, dat verzorgt hij ook nog! Ook is hij erg flexibel, want mijn man werd erg enthousiast door mij en wilde graag mee gaan doen. En hij kon gelijk de eerstvolgende keer mee..”
Maaike
Read More
“Ik struggle nu al een heel aantal jaren met rugklachten. Door mijn rugklachten heb ik heel wat dingen op moeten geven. Voor alsnog heeft mij dat vrij weinig gebracht. Starten met sporten bij Koen is de beste keuze geweest om mijn klachten dragelijker te maken. Ik kan wel zeggen dat ik door heel Nederland ben gereden voor de beste arts/specialist te zoeken. Iedere specialist gaf aan dat ze mij niet konden helpen. Er is sprake geweest om een operatie te moeten ondergaan, maar die was niet zonder consequenties. Ik ben nu zelf een aantal weken aan het sporten bij Koen. Dit gaat super goed! Ik merk dat ik een stuk bewuster bezig ben met hoe ik moet bewegen. Koen leert mijn elke les veel nieuwe dingen aan. Hij leert mij ook waarom ik deze klachten heb gekregen, en dat hiervoor ook een oplossing is. Ik vind Koen een echte vakman. Hij gaat heel persoonlijk te werk. Wat ik heel fijn vind is, hij laat je echt weer vertrouwen krijgen in jouw eigen lichaam. Een mens kan lichamelijk veel meer aan dan dat wij eigenlijk denken. Mijn lichaam wordt fitter, ik krijg weer vertrouwen in mezelf en merk dat dat veel voor mij betekend. Ik kan echt zeggen dat sporten bij Fitbymovement effectief is en kan het iedereen aan raden. Buiten dat het effectief is zijn de lessen ook erg leuk om te ondergaan, er is ruimte om te praten, flink afzien maar ook lachen en soms ook even klagen. Het is zeker geen straf als ik weer mag gaan sporten. Koen is echt een toppertje!!”
Previous
Next

Haal nog meer uit je gezondheid!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs, tips, adviezen en nog veel meer!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.