Pijnperformance

Pijnperformance


Ervaar je pijn met wandelen of het spelen met je kinderen of kun jij die ene sport niet meer doen die je zo leuk vind? Ben je al bij verschillende fysiotherapeuten of medische specialisten geweest maar kan niemand  je echt verder helpen? Daar kunnen wij wat aan doen!

Tijdens een pijnperformance traject staan de pijnklachten die jou belemmeren in bewegen centraal. Aan de hand van een uitgebreide bewegingsscreening brengen we in kaart waar eventuele oorzaken van jouw klacht vandaan komen. Dit doen we ondersteunend met videomateriaal en een deskundige uitleg aan de hand van de anatomie, zodat je begrijpt waar je klachten vandaan komen! 

Waarschijnlijk zijn je klachten afkomstig uit een bepaald beweeggedrag. We maken dit graag inzichtelijk voor je door aan de slag te gaan in de trainingsruimte.

Door je te laten ervaren hoe je beweegt, wordt inzichtelijk waarom bepaalde klachten terug blijven komen. We helpen je vervolgens op weg om aan de slag te gaan met het veranderen van je beweeggedrag. Vervolgens houden we online contact om je vooruitgang te monitoren. We bepalen vooraf het aantal consulten die we verwachten nodig te hebben. 

Naast je fysieke ongemakken kijken we naar jou als persoon en niet enkel naar je pijnklacht. In een uitgebreid intakegesprek bespreken we ook de invloed van jouw pijnklachten op je mentale gezondheid. 

Is er bijvoorbeeld sprake van bewegingsangst of kun jij niet meer doen wat je leuk vind en heb je simpelweg geen vertrouwen meer in je eigen lichaam? 

Door een holistische aanpak werken we van klacht naar kracht en laten we je optimaal bewegen en maximaal presteren!

Indien je vanuit het pijnperformance traject wil doorstromen in een sportperformance traject is dit zeker mogelijk!

Veelgestelde vragen


Tijdens een pijnperformance consult besteden we niet alleen aandacht aan jouw pijn, maar juist aan wat jij weer zou willen kunnen ZONDER deze pijn.  We gaan met je in gesprek over je klacht, het ontstaan en waar je in beperkt wordt door je klacht.  Vervolgens gaan we met je aan de slag om te kijken naar jouw manier van bewegen, om zo mogelijke oorzaken van je klacht in kaart te brengen. 

We zien het helaas nog veel te vaak. Mensen gaan van fysio naar fysio, van chiropractor naar dokter of worden zelfs geopereerd zonder dat ze daadwerkelijk maar ook iets verder komen. Door gebrek aan tijd in de gezondheidszorg sta jij als patiënt vaak na 25min weer buiten zonder dat er echt aandacht wordt besteed aan jou als persoon. 

Tijdens een pijnperformance consult kijken we naar het totale plaatje. We werken door middel van bewegen aan jouw pijnklachten, maar gaan ook in gesprek om de emoties, angst of overtuigingen die horen bij deze klachten te verhelpen. We nemen zorgvuldig te tijd om er voor te zorgen dat jij weer vertrouwen en geluk ervaart tijdens bewegen zodat jij kan doen wat je leuk vind!

Ons doel van het pijnperformance consult: Jou weer vertrouwen laten krijgen in je eigen lijf en zelfredzaam zijn in het pijnvrij kunnen bewegen.

Hoe we de sessies indelen is volledig afhankelijk van jouw behoefte. We kunnen kiezen om wekelijks één consult te plannen, maar 1x per maand is ook een optie. 

Éen pijnperformance consult duurt ongeveer 60-90 minuten.

Naast dat we één consult plannen. Zetten we je thuis aan de slag met verschillende manieren van bewegen om zo jouw beweeggedrag te veranderen, welke hoogst waarschijnlijk verantwoordelijk is voor jouw klacht. 

Vervolgens houden we contact via mail of whatsapp om de voortgang goed te kunnen waarborgen. 

Stond je vraag er niet tussen?
Neem contact op

Zij gingen je voor


Mandy & Yori
Read More
“Het is fijn om met Koen te trainen. Naast het feit dat hij fysiotherapie studeert, is hij erg betrokken en zorgvuldig. Koen bereidt de lessen altijd voor en zorgt voor een leuke variatie in trainingen. Iedere keer daagt hij ons uit onze grenzen te verleggen. Dit is motiverend. Met zijn creativiteit en humor loodst hij ons de trainingen door. Een aanrader!”
Anne & Nina
Read More
“De duo personal training is zeker een aanrader voor mensen die samen met een vriend/vriendin willen sporten onder begeleiding. De lessen zijn erg divers en worden afgestemd op jouw wensen en niveau. De goede begeleiding zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Daarnaast verleggen we elke week onze grenzen, hierdoor blijven we goed gemotiveerd!”
Lotte & Liz
Read More
“We sporten nu een aantal weken bij Koen en het is echt een aanrader! De trainingen zijn erg afwisselend en uitdagend wat er voor zorgt dat we elke keer het beste uit onszelf halen. Er wordt goed op lichaamshouding gelet en de trainingen worden aangepast naar wens. Koen pakt het serieus aan, maar is ook altijd in voor een geintje. Waar we het zelf allang hadden opgegeven, blijft Koen ons motiveren om door te gaan.”
Anouk & Gitte
Read More
“Voor dat we begonnen heeft Koen ons gevraagd wat ons doel was. Op dit doel heeft Koen de trainingen aangepast. Na 10 lessen hebben we beide gemerkt dat we een stuk fitter zijn geworden. De personal trainingen waren niet alleen nuttig, maar ook erg gezellig! Koen is flexibel in het inplannen van de lessen, wat ook erg fijn is!”
Previous
Next

Haal nog meer uit je gezondheid!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs, tips, adviezen en nog veel meer!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.