Personal Training

Aandacht voor
jouw persoonlijke doelstelling!


Personal training, 1 op 1 samen werken met een trainer die enkel en alleen aandacht heeft voor jouw persoonlijke doelstelling.  Tijdens de training staat jouw wens en behoefte centraal. We werken samen aan een programma dat volledig is afgestemd op jouw behoeftes en belastbaarheid. 

Het verbeteren van jouw kwaliteit van bewegen, het verhelpen of voorkomen van pijnklachten of het verbeteren van jouw sportprestaties is onze prioriteit! 

We bieden de volgende trajecten aan:

Het pijnperformance traject


Ervaar je pijn met wandelen of het spelen met je kinderen of kun jij die ene sport niet meer doen die je zo leuk vind? Ben je al bij verschillende fysiotherapeuten of medische specialisten geweest maar kan niemand  je echt verder helpen? Daar kunnen wij wat aan doen!

Tijdens het pijnperformance traject staan de pijnklachten die jou belemmeren in bewegen centraal. Aan de hand van een uitgebreide bewegingsanalyse brengen we in kaart waar eventuele oorzaken van jouw klacht vandaan komen. Dit doen we ondersteunend met videomateriaal en een deskundige uitleg aan de hand van de anatomie van het bewegingsapparaat, zodat je begrijpt waar je klachten vandaan komen! 

Naast je fysieke ongemakken kijken we naar jou als persoon en niet enkel naar je pijnklacht. In een uitgebreid intakegesprek bespreken we ook de invloed van jouw pijnklachten op je mentale gezondheid. 

Is er bijvoorbeeld sprake van bewegingsangst, kun jij niet meer doen wat je leuk vind of heb je simpelweg geen vertrouwen in je eigen lichaam? 

Door een holistische aanpak werken we van klacht naar kracht en laten we je optimaal bewegen en maximaal presteren!

Het sportperformance traject


Tijdens het sportperformance traject licht de focus op het verbeteren van jouw sportprestaties. Wil je simpelweg een verbeterde algehele fitheid, je squat techniek verbeteren, trainen voor een marathon of je  sprintsnelheid tijdens voetbal verbeteren? 

Door middel van een aantal inspanningstesten brengen we je beginsituatie in kaart. Denk hierbij aan het monitoren van hartslag, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

Zo ontwikkelen we een programma dat volledig aansluit bij jouw huidige fitheid en weten we hoe we jouw prestatievermogen stapsgewijs naar een hoger niveau kunnen tillen!

Duo personal training

Vind je alleen sporten maar niks? Dan is Duo personal training wellicht wat voor jou! We doorlopen dezelfde stappen als bij een individueel traject, maar trainen dan in duo’s. Door een intakegesprek en wat inspanningstesten brengen we de beginsituatie in kaart. Zo werken jullie ieder aan jullie eigen doelstelling, maar hoef je niet alleen te sporten!

Tijdens de training komen verschillende kracht en conditievormen aan bod, maar ook wat samenwerkingsvormen om zo samen nog meer te bereiken!

Veelgestelde vragen


Het pijnperformance traject bevat; een uitgebreid intakegesprek, een uitgebreide bewegingsanalyse, deskundige uitleg over de oorzaak van jouw klachten, 12x personal training (60min), trainingsschema voor thuis, tips & tricks om jouw kwaliteit van bewegen te verbeteren, Coaching op mentaal vlak, gebruik van de fitbymovement app.

Het sportperformance traject bevat: een uitgebreid intake gesprek, inspanningstesten die passen bij jouw doelstelling, 12x personal raining (60min), op maat gemaakt trainingsplan, het gebruik van de fitbymovement app, monitoren van herstelfactoren (voeding, slaap etc.)

We zien het helaas nog veel te vaak. Mensen gaan van fysio naar fysio, van chiropractor naar dokter of worden zelfs geopereerd zonder dat ze daadwerkelijk maar ook iets verder komen. Door gebrek aan tijd in de gezondheidszorg sta jij als patiënt vaak na 25min weer buiten zonder dat er echt aandacht wordt besteed aan jou als persoon. 

In het pijnvrije performance traject kijken we naar het totale plaatje. We werken door middel van training aan jouw pijnklachten, maar gaan ook in gesprek om de emoties, angst of overtuigingen die horen bij deze klachten te verhelpen. We nemen zorgvuldig te tijd om er voor te zorgen dat jij weer vertrouwen en geluk ervaart tijdens bewegen zodat jij kan doen wat je leuk vind!

In een personal training sessie werken we 60min lang enkel en alleen aan jouw wensen. Na een korte warming up bestaat het grootste gedeelte van de training uit verschillende kracht en bewegingsvormen waardoor jij sterker en fitter wordt. De les wordt altijd afgesloten met een conditionele vorm (denk aan boksen, hiit training, crossfit circuit enz.) zodat jij voldaan de deur uit loopt.

We adviseren om minimaal 12 weken het traject te volgen voor het beste resultaat. Hierdoor heb je 1x per week personal training en kun je eventueel  overige trainingen zelf thuis doen. Mocht je toch vaker willen trainen kun je de trajecten ook uitbreiden naar 2x per week, je krijgt dan 24 trainingen. Dit kan altijd in overleg.

Meten = weten! Door in kaart te brengen hoe jouw fitheid is op het moment van de start van het traject, kunnen we de trainingen perfect afstemmen op jouw belastbaarheid. Hierdoor voorkomen we blessures en behalen we het meeste resultaat. De testen zijn afhankelijk van jouw doelstelling. Tijdens de testen kijken we enkel hoe ver je kan gaan en met welke vormen van inspanning je moeite ervaart.

Ook duo personal training wordt aangeboden in 12 weken. We laten aan jullie hoe vaak jullie willen trainen. Dit gebeurd in overleg.

Indien je een specifieke hulpvraag hebt waar alleen jij voor wil trainen, raden we je aan om te starten met een individueel traject. Tijdens de duo personal training is de aandacht op 2 personen gericht en dus iets meer verdeeld. Heb je iets minder aandacht nodig maar vind je het simpelweg leuk om met je partner, broer, moeder of buurman te sporten? 

Dan is de Duo personal training wat voor jou!

Stond je vraag er niet tussen?
Neem contact op

Zij gingen je voor


Mandy & Yori
Read More
“Het is fijn om met Koen te trainen. Naast het feit dat hij fysiotherapie studeert, is hij erg betrokken en zorgvuldig. Koen bereidt de lessen altijd voor en zorgt voor een leuke variatie in trainingen. Iedere keer daagt hij ons uit onze grenzen te verleggen. Dit is motiverend. Met zijn creativiteit en humor loodst hij ons de trainingen door. Een aanrader!”
Anne & Nina
Read More
“De duo personal training is zeker een aanrader voor mensen die samen met een vriend/vriendin willen sporten onder begeleiding. De lessen zijn erg divers en worden afgestemd op jouw wensen en niveau. De goede begeleiding zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Daarnaast verleggen we elke week onze grenzen, hierdoor blijven we goed gemotiveerd!”
Lotte & Liz
Read More
“We sporten nu een aantal weken bij Koen en het is echt een aanrader! De trainingen zijn erg afwisselend en uitdagend wat er voor zorgt dat we elke keer het beste uit onszelf halen. Er wordt goed op lichaamshouding gelet en de trainingen worden aangepast naar wens. Koen pakt het serieus aan, maar is ook altijd in voor een geintje. Waar we het zelf allang hadden opgegeven, blijft Koen ons motiveren om door te gaan.”
Anouk & Gitte
Read More
“Voor dat we begonnen heeft Koen ons gevraagd wat ons doel was. Op dit doel heeft Koen de trainingen aangepast. Na 10 lessen hebben we beide gemerkt dat we een stuk fitter zijn geworden. De personal trainingen waren niet alleen nuttig, maar ook erg gezellig! Koen is flexibel in het inplannen van de lessen, wat ook erg fijn is!”
Previous
Next

Haal nog meer uit je gezondheid!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs, tips, adviezen en nog veel meer!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.